VDS (Virtual Dedicated Server) sistemleri, iş yükünüzü taşıyacak donanım kaynaklarının dedike olarak adanması ve paylaştırılmaması sayesinde gerçek performans ve ekonomik fiyat seçenekleri sunar. Artan iş yükünüze göre donanım kaynaklarının arttırılabilmesi ve ihtiyaç duyduğunuz performansa karşılık verebilecek kaynakları sağlayabilmesi sayesinde ön yatırım külfetini ortadan kaldırır ve ihtiyacınız artınca upgrade yapabilme imkanını sağlar. Tüm bu avantajlarıyla Vds Sunucu, küçük, orta hatta büyük ölçekli projelerde en çok tercih edilen sanallaştırma teknolojisi olarak öne çıkar.
Esnek ihtiyaçlara hitap edebilen Vds Sunucu sistemleri, Baremetal (Fiziksel) sunucu opsiyonuna kıyasla veri güvenliği ve operasyonel avantajlarıyla da sıklıkla tercih edilen ve akla ilk gelen çözüm olagelmiştir. Özellikle felaket senaryolarında kurgulanan yedeklilik, yeniden devreye alınabilirlik ve kesintisizlik kurgularında fiziksel sistemlerden daha esnek ve daha efektif alternatifler sunar.
Doğrudan fiziksel donanımlar üzerinde çalıştırılan sistemler, üzerinde çalıştıkları hardware platformlarda ortaya çıkabilecek arızalarda sekteye uğrar, iş akışı durur. Bu risk, soluksuz çalışma zorunluluğu olan sistemlerde karşılaşılabilecek risklerin en başında yer alır. Arızanın giderilmesi, giderilen arıza sonrasında sistemin yeniden devreye girmesi ve arıza durumunda yedek parça bulundurulması gibi faktörler inşa edilen sunucu ağının ilk planlama kalemleridir. Sanallaştırma mimarisi ile çalıştıracağınız VDS Sunucu sistemleri, birden çok sunucuyla bir arada ve eşleşmeli olarak çalışacağından, sunucu havuzundan birinde meydana gelebilecek bir aksaklık durumunda iş yükünü diğer sunucuya aktarır ve süreç sekteye uğramaksızın arızalı donanıma müdahale imkanı sağlar. Bu avantaj kesintisizlik kurgusunun en önemli aktörüdür. Böylelikle kritik iş süreçleri işleten sunucularınız arızanın meydana geldiğini hissettirmeden çalışmaya devam eder.
Verilerinizin kaydedildiği sabit diskler elektromekanik unsurlardır ve bilgisayar bileşenleri içerisinde arıza yapma ihtimali en yüksek olan parçalardır. Sunucu sisteminizin en kritik unsuru olan verilerinizi taşıyan bu sistemlerde meydana gelebilecek bir arıza tüm iş akışınızı derinden etkileyebilir ve veri kaybına yol açabilir. VDS Sunucunuz, sanallaştırma mimarisinin sağladığı imkanlardan faydalanarak verilerinizi Storage sistemler üzerinde işlettiğinden bu tür arızaların meydana gelme olasılığını minumuma indirger. Ayrıca, arıza olmaksızın operasyonel hatalar, veri silinmesi ya da sistem çökmesi gibi durumlarda verilerinizin bir kopyasını arkaplanda yedekleyeceğinden geçmiş verilerinize ulaşmanıza da olanak tanır. İşletim sistemleri üzerinden alınan veri yedeklemeleri dosya-klasör seviyesinde olduğundan yedekleme ve geri yükleme gibi süreçler sunucunuza ek yük bindirecektir. Ancak VDS Sunucunuz, üzerinde çalıştığı sanallaştırma platformunun sunduğu esnek imkanlarla verilerinizi disk yüzeyindeki dataların yedeklenmesiyle gerçekleştirdiğinden, yedekleme işlemi vds sunucunuz üzerinde ek işlem yükü oluşturmaz.
İş yükünüzü taşıyan vds sunucu sisteminiz, start-up projeleriniz için ön görülmesi güç performans ihtiyaçlarınıza esnek çözümler sunar. Dinamik olarak yönetilebilen işlemci ve ram ihtiyacınızı, ön yatırım yapmanıza gerek kalmaksızın doğrudan ihtiyacınız olan paritelerde sağlar ve ihtiyacınızın artması durumunda upgrade işleminiz saniyeler içerisinde gerçekleşir. Böylece ihtiyacınız olan donanım kaynaklarını, ihtiyacınız olduğu zaman kullanabilir, ihtiyacınızla doğru orantılı olarak maliyetlendirebilirsiniz.
VDS Sunucu sistemleri, artan ihtiyaçlarınıza esnek çözümler üretir, doğru yatırım ile yüksek performans elde etmenizi sağlar.